Vasker og tørker du treningstøyet riktig?

Mange nordmenn er flinke til å trene regelmessig, noe som også betyr at det selges store mengder treningstøy hvert år. Dette tøyet er ofte laget i syntetiske materialer, noe som stiller høye krav til korrekt vask og tørk.

Vask treningstøy så raskt som mulig etter bruk

Å vaske treningstøyet så raskt som mulig etter bruk er noe av det viktigste du kan gjøre for å unngå vond lukt. En ekstra fordel er at tøyet er klart til bruk igjen etter kort tid. Noen plagg tåler også tørketromling, les mer her hvis du vurderer å kjøpe en.

Det er spesielt syntetiske materialer som begynner å lukte vondt etter kort tid, og da særlig hvis de får ligge fuktige i en pose eller bag. I tilfelle det ikke lar seg gjøre å vaske tøyet med en gang, er det bedre å henge det til tørk.

Bruk høy temperatur, men ikke skyllemiddel

Det er viktig å vaske treningstøy ved høy temperatur, gjerne 60 grader. Høyere temperatur betyr et mer hygienisk vaskeresultat, og er spesielt viktig for undertøy og andre tettsittende plagg. Det er samtidig viktig å ta høyde for produsentenes vaskeråd, men noen ganger kan det være nødvendig å vaske ved høyere temperatur enn den som er angitt på vaskelappen.

Skyllemiddel eller tøymykner kan gi bomullstøy god lukt, men kan faktisk ha helt motsatt effekt på syntetiske materialer. Det er ikke helt klart hva denne effekten skyldes, men det kan altså være greit å ikke vaske treningstøy med tøymykner.

Velg ull for miljøet og lommeboken

Det finnes mye godt treningstøy i ull, som ikke klør eller stikker. Legg merke til at ulltøy har selvrensende egenskaper, og i mange tilfeller er det nok å henge det til tørk etter trening. Det betyr at treningstøy i ull ikke trenger å vaskes etter hver treningsøkt, noe som både er miljøvennlig og gjør at du sparer tid og penger.