Slik sparer du penger på hotellopphold i utlandet (komplett guide)

Av de siste 10 årene, så har jeg bodd 7 av dem i utlandet.

På den tiden har jeg rukket å bo på veldig mange hoteller.

Når man flytter til en ny by, så vil det lønne seg å ta noen dager på hotell. På den måten kan man enkelt finne ut av hvilke områder man bør flytte til.

Men på den tiden har jeg også rukket å betale altfor mye for altfor mange hotellnetter. Nå har jeg endelig blitt en kløpper på å finne de beste prisene.

Her er mine fem tips til å finne de aller beste prisene når du skal booke hotellopphold i utlandet.

Sammenlign priser på ulike nettsteder

Før du bestiller et hotell, er det lurt å sammenligne priser på ulike bestillingsplattformer og hotellenes egne nettsider. Priser kan variere betydelig fra nettsted til nettsted.

Bruk prisammenligningssider som Trivago eller Hotels.com for å få en oversikt over de beste tilbudene. Noen ganger kan du også finne eksklusive tilbud eller rabatter ved å bestille direkte gjennom hotellets egen nettside.

Bestill utenfor høysesongen

Hotellpriser varierer avhengig av sesong. Ved å planlegge turen din utenfor høysesongen kan du spare betydelig på overnattingskostnader. Prisene er ofte lavere i perioder med mindre turisttrafikk.

For eksempel kan et hotell i et populært skisted være betydelig billigere om sommeren, mens en stranddestinasjon kan være rimeligere i vintermånedene.

Da jeg, som eier av Reiseduden, dro til Thailand, så dro jeg alltid når det regnet mye. Billett- og hotellprisene i lavsesongen er minst 50 % billigere sammenlignet med rundt november/desember.

Bruk lojalitetsprogrammer og rabattkoder

Mange hotellkjeder tilbyr lojalitetsprogrammer som gir deg tilgang til eksklusive rabatter, gratis netter eller andre fordeler.

Det kan også være lurt å se etter aktuelle rabattkoder eller kampanjer før du bestiller. For eksempel kan medlemskap i AAA eller lignende organisasjoner gi deg tilgang til spesielle rabatter.

Velg mindre sentrale beliggenheter

Hoteller i sentrum av store byer er ofte dyrere enn de som ligger litt utenfor sentrum. Ved å velge et hotell i en mindre sentral beliggenhet kan du spare penger, spesielt i dyre storbyer som London eller Paris.

Sørg for å sjekke transportmulighetene til og fra hotellet for å sikre at det fortsatt er praktisk i forhold til dine planer.

Se etter pakketilbud

Ofte kan du spare penger ved å bestille fly og hotell samtidig gjennom pakketilbud. Reisenettsteder som Expedia eller Orbitz tilbyr ofte slike pakker.

Disse tilbudene kan også inkludere bilutleie, noe som kan være en ekstra besparelse, spesielt hvis du planlegger en lengre tur der transport er nødvendig.

For øvrig har vi på SandvikHyttetun også en annen artikkel om hvordan man skal planlegge vinterferien sin til perfeksjon.