Lag en hyggelig oppbevaringsløsning for vin på hytta

Mange norske hytter kan by på en standard som er på nivå med boligen hjemme, med alt fra strøm og innlagt vann til flislagt bad og et fullt utstyrt kjøkken. Da skulle det bare mangle å ha tilgang til gode viner også på hytta, og det er enkelt å få på plass enten et vinkjøleskap eller en hel vinkjeller.  

Derfor er korrekt temperatur og fuktighetsnivå viktig

Produkter til kjøling er blant de aller mest sentrale tilbehør til vin, og det er ikke så rart. Det er få viner som bør serveres ved enten romtemperatur eller direkte fra kjøleskapet, og lagring i romtemperatur er sjelden gunstig. På hytta vil temperaturen dessuten kunne svinge kraftig. Luftfuktigheten henger til dels sammen med temperaturen, men igjen vil en hytte kunne være ekstra utfordrende når det gjelder lav luftfuktighet i fyringssesongen.

Vinkjøleskap eller aggregat til vinkjeller?

Det finnes mange forskjellige vinkjøleskap å velge mellom hos forhandlere som  https://www.wineandbarrels.no/, og dessuten er frittstående aggregat et alternativ. Disse monteres på vegg, og vil gjøre et helt rom om til en vinkjeller. Pass på å ta høyde for at temperaturen på hytta kan være lavere enn i en vanlig bolig, og det gjelder temperaturen både utendørs og innendørs.

Det finnes selvfølgelig ingen fasitsvar når det gjelder valget mellom vinkjøleskap eller aggregat, men beslutningen henger sammen med både tilgjengelig plass, vininteresse og budsjett. Et vinkjøleskap er den enkleste løsningen, og mange design vil passe svært godt inn på hytta – uansett stil og alder.

Husk på at et vinkjøleskap også kan integreres i det øvrige interiøret på hytta. Materialer som tre, sort metall og glass passer godt sammen med et rustikt hytteinteriør, men kan også være en flott kontrast til mer moderne interiørvalg.

Uansett hvilket alternativ du velger – du vil ikke angre på å ha lagt til rette for å ha tilgang til en del av vinsamlingen din på hytta.