Flott baderomsinnredning som gir badet på hytta et løft

Svært mange nordmenn har tilgang til en eller flere hytter, enten i form av egen eiet hytte eller delt eie sammen med andre. Standarden på norske hytter er dessuten høy, det gjelder også baderomsinnredning. Hytter med innlagt vann, avløp og strøm kan ha samme standard som en vanlig bolig, og flotte baderomsmøbler kan gi hytta et ekstra løft.

Velg innredning som står i stil med hytta

Selv moderne hytter med alle fasiliteter kan bygges i tradisjonell stil, med laftede vegger og mye treverk. Da er det spennende å prøve å finne baderomsinnredning som komplementerer eller skaper en kontrast med de andre interiørelementene. Et helt standard bad, med hvite fliser og hvit innredning, kan fremstå som kjedelig i en hytte med mer rustikke elementer.

Samtidig er det ikke gitt at selve baderomsinnredningen må være i tre, det kan være interessant å skape kontraster. Mørke flater, skifer, jordfarger og stein kan skape en lun og god stemning som dessuten balanserer tre og tømmer andre steder i hytta.

Det finnes selvfølgelig også mange hytter som er bygget i helt annen stil, og da er det fint at det også finnes baderomsinnredninger som kan tilpasses i det uendelige.

Fasiliteter som passer til hyttelivet

Badet på hytta brukes ikke på samme måte som badet i en vanlig bolig, og det kan være lurt å tenke over det allerede i planleggingsfasen. Det er ikke vanlig med badstue i boliger, men på hytta kan det fortsatt være aktuelt. Badekar, eller kanskje massasjekar, kan være deilig når du kommer hjem fra en lang skitur eller dag i bakken.

Husk også på klesvask og tørking av vått tøy. Hvis mulig, bør disse funksjonene plasseres på et eget vaskerom – men det er ikke plass til det alle steder. Da er det gull verdt med en vaskenisje, som legger til rette for ryddig klespleie med både vasking og tørking på et sted.