En god personvekt er sentral for helse og velvære

Det finnes tusenvis av forskjellige slanketips, treningsråd og dietter på nett. Dessuten er markedet for treningsutstyr på mange milliarder, og nordmenn bruker myt tid og penger på å oppnå en sunn og helsefremmende vekt. Samtidig er noe av det aller mest sentrale i en slik prosess svært enkelt – en god personvekt vil være et svært nyttig og motiverende hjelpemiddel.

Gjør det enkelt å måle fremdrift

Nytten du kan få fra en enkel personvekt dreier seg til syvende og sist om å få et forhold til vekt og utvikling i vekt. Det er svært vanskelig å gjøre noe med vekten hvis du ikke måler den, fordi du egentlig bare må gjette når det gjelder nåværende vekt og utviklingen din. Da blir det også vanskelig å sette seg mål.

For noen kan vekten i seg selv bli noe man prøver å unngå, men det betyr også at du lukker øynene for mulighetene som følger med en sunnere og mer balansert vekt. Å faktisk investere i en god personvekt, og så veie seg med jevne mellomrom, vil ha mye å si. Det blir helt enkelt lettere å ha et godt forhold til egen vekt når du er ærlig ovenfor deg selv om hvor mye du veier, og hvordan vekten utvikler seg.

Sett deg realistiske mål

Mange nordmenn ønsker å gå ned noen kilo, ikke minst for å oppnå gunstige helseeffekter. Det er viktig å rådføre seg med helsepersonell hvis det er noe man lurer på, men i hovedsak vil en vektnedgang til et sunt nivå være noe positivt.

Samtidig er det helt avgjørende at vektnedgangen skjer på en fornuftig og kontrollert måte. Det betyr at målsetningen må være realistisk, og legge til rette for kosthold og vaner som du kan opprettholde over tid. Da reduserer du også risikoen for at vekten vil vise verdier som beveger seg opp og ned i takt med skippertaksjobbing.