Det er på hytta du virkelig kan ha stor nytte av smarthjemløsninger

I 2020 vil alle ha et smart hjem, samtidig er dette markedet fortsatt relativt fragmentert. Det er ikke alle kunder som vet akkurat hva de vil ha, og det finnes en rekke selskaper som tilbyr forskjellige løsninger. Dessuten snakker ikke disse løsningene alltid sammen, og det blir da enda litt vanskeligere for den vanlige forbrukeren. Men kanskje er det hvor man vil ha et smart hjem som bør være det første spørsmålet? Og da er sannsynligvis hytta et naturlig svar for mange nordmenn.

På hytte gir det smarte hjemmet mening

Hjemme er det ikke alltid at talestyrte kjøkkenmaskiner eller andre duppeditter gir mening, det er vel tross alt enklere å bare bruke en vanlig bryter? Hytte er på andre siden et svært naturlig sted å benytte smarthjemløsninger:

  • Å komme til hytta sent en fredagskveld, blir mye hyggeligere med kreativ belysning – som kan kontrolleres fra en app på veien. Dette handler ikke bare om kos, men dessuten også om sikkerhet mørke høstkvelder.

  • Dessuten er oppvarming viktig for de fleste hytteeiere, og det er deilig å komme frem til en lun hytte istedenfor å møtes av minusgrader. I tillegg kan dette være en ekstra sikkerhet for å unngå vannskader i forbindelse med plutselige temperaturforandringer.

  • Det er også mange nordmenn som har en hytte et stykke unna, og da er det veldig greit å kunne følge med på hva som skjer med hytta via for eksempel videoovervåking eller forskjellige sensorer som målet temperatur og andre data.

Så kanskje det er på tide å rette søkelyset mot hytta, og faktisk la den være litt mer avanserte enn den vanlige boligen – i hvert fall på dette området der det virkelig gir mening. Dessuten trenger det ikke å koste spesielt mye, med utgangspunkt i en smart sentral kan du bygge opp en smarthjemløsning bit for bit.