Derfor er den enkle personvekten helt avgjørende for vektkontroll

Førjulstiden er kanskje ikke optimal når det gjelder å sette i gang et større prosjekt for vektnedgang, men det er viktig å vedlikeholde vekten også gjennom jul og nyttår. Selvfølgelig er det lov å kose seg med god mat i høytiden, og det er mulig å kvitte seg med noen kilo i januar, men samtidig er det greit å ha helse og vekt i bakhodet uansett tid på året. Å følge med på egen vekt er noe av det aller enkleste du kan gjøre for å unngå for mange ekstra kilo gjennom desember.

Alt begynner med oversikt og kontroll

Mennesket er genetisk programmert til å foretrekke energirik mat, og opp gjennom historien har det vært udelt positivt å spise så mye som mulig i tider av overflod. Det betyr også at det per definisjon er vanskelig å opprettholde en optimal vekt i vårt moderne samfunn, og det er nødvendig med målbevisst jobbing.

Da er det også helt nødvendig med oversikt og et forhold til egen vekt, ellers vet du verken hvordan situasjonen ser ut eller hvilke tiltak som gir effekt. En enkel personvekt og daglig innveiing er egentlig nok – selv om det finnes en mengde andra avanserte verktøy på markedet.

Innveiing som noe positivt

Overvekt er en gigantisk utfordring både for enkeltmennesker og samfunnet i stort. Samtidig er det også noen som rammes av anoreksi og spiseforstyrrelser i møtet med urealistiske kroppsidealer. Det bør likevel ikke være en hindring for faktisk å følge med på egen vekt. Å lukke øynene for et problem er sjelden en god strategi, og det gjelder både ved overvekt eller spiseforstyrrelser.

Myndighetenes retningslinjer for hva som er normalvekt er relativt romslige, slik at det å veie seg og jobbe med vekt basert på slike råd ikke bør være stigmatiserende. Det dreier seg helt enkelt å om å gjøre det å veie seg til en positiv opplevelse.