Derfor er de smart å bruke en foam roller etter en skikkelig treningsøkt

En foam roller er enkelt forklart et komplett massasjeapparat i svært kompakt format, og øvelser med en foam roller kan være et svært nyttig tillegg til et variert treningsprogram. Dessuten trenger en foam roller ikke å koste mange kroner, så det er definitivt lurt å vurdere innkjøp av en foam roller hvis du ikke allerede har en hjemme!

Perfekt til ømme muskler etter trening

En foam roller er helt enkelt en sylinder dekket med skum, derav navnet. Skummet kan leveres i en rekke forskjellige fasthetsgrader, og med mønster som gir massasje på forskjellige nivåer. Det finnes detaljerte beskrivelser på nett av hvordan man skal benytte en foam roller, men utgangspunktet er at man ruller den delen av kroppen man ønsker å massere oppå rullen. Det betyr at man også benytter seg av egen kroppsvekt, og det er da også mulig å regulere styrken og dybden til massasjen ved å endre stilling.

Etter en tøff økt med løping eller sykkel så er en foam roller perfekt, og noen minutter kan gjøre restitusjon enklere. Dessuten er det selvfølgelig mulig å benytte en foam roller før en treningsøkt, som en form for oppvarming som setter i gang blodsirkulasjonen i bein eller andre deler av kroppen. Jevnlig bruk av foam roller kan forebygge skader, på lik linje med andre typer god oppvarming og tøying. Dessuten er en foam roller ekstremt lett tilgjengelig, noe som kan legge til rette for at den faktisk blir brukt.

Myk eller hard foam roller?

En foam roller er ekstra anvendelig fordi det er mulig å kjøpe en roller med svært mykt skum, svært hardt skum – eller et sted imellom. For nybegynnere er det anbefalt med en relativt myk roller, for mer erfarne brukere kan det være smart å oppgradere til en hardere rulle som gir en kraftigere massasje.